Vděčný pomocník při zdravém mlsání – někteří lidé tvrdí, že přechodem na zdravou stravu ztratí možnost skutečně si pochutnat, a že nezdravý způsob obživy je mnohem chutnější. To je ale hluboký omyl, kdo něco takového prezentuje, obvykle nemá dostatek zkušeností s přípravou pokrmů a kritika dopadá nesprávným směrem. Zdravé stravování, to je jako malířská paleta plná barev a žádný zkušený malíř vám neřekne, že mu nějaká barva schází, vždy si dokáže namíchat tu „optimální“, kterou potřebuje.
Namíchat si tu „správnou barvu“ můžete i vy mnoha způsoby, například sušeným ovocem a oříšky, s příměsí strouhaného kokosu. Ten je skutečně vděčným přítelem pokaždé, když máme chuť na sladké, a nehodláme ji zahánět průmyslově vyráběnými sladkostmi. Kokos je velmi chutný, hodí se k rozinkám a sušeným švestkám, můžete si jej dopřát samotný, skvěle doplňuje jakékoli ořechy a semínka. Můžete jej nabídnout návštěvě při sledování filmů, při prohlížení fotek z dovolené, anebo jej mít při ruce třeba na výletě do přírody.
Strouhaný kokos Naklíčeno je výborně stravitelný, obsahuje mnoho nasycených mastných kyselin, které ovšem ihned naše játra přeměňují na energii, takže se hodí ke všem druhům sportovních aktivit. Je nesmysl se domnívat, že nasycené tuky v kokosu jsou srovnatelné se škodlivostí nasycených tuků živočišného původu, každý z nich tělo přijímá na jiné bázi a rozhodně se není třeba v případě kokosového ořechu problémů se škodlivým cholesterolem.
Vděčný pomocník v kuchyni – strouhaný kokos se vyplatí mít doma při ruce, dá se skladovat několik měsíců, aniž by ztrácel na kvalitě. Hodí se do dortů, zákusků, k pudinkům, do palačinek s čokoládovým krémem a samozřejmě se bez něj neobejdeme ani na vánoce. Bývá součástí většiny druhů vánočního cukroví, kde svou lahodnou chutí vyniká a nedokážeme si bez něj představit sváteční atmosféru, ačkoli se plody kokosových palem dováží do střední Evropy až z tropických oblastí.